Топ теми:

За яких умов можна працювати і при цьому отримувати допомогу з безробіття?

22 Червня 14:48

Одночасно отримувати допомогу з безробіття і працювати можна тільки у таких випадках:

– під час виконання громадських робіт. Із безробітними, які беруть участь у громадських роботах, укладаються на строк, що сумарно упродовж року не може перевищувати 180 календарних днів, строкові трудові договори для працевлаштування на створені тимчасові робочі місця. Про це йдеться у ч. 4 ст. 31 Закону України «Про зайнятість населення». Якщо у цей час безробітний має право на виплату допомоги з безробіття, вона виплачується разом із винагородою за участь у громадських роботах.

– залучення безробітного до роботи, пов’язаною з виборчою кампанією. Виконання робіт, пов’язаних з підготовкою і проведенням місцевих виборів, виборів депутатів і Президента України, особами, що визнані в установленому порядку безробітними, не є підставою для зняття цих осіб з обліку в державній службі зайнятості або для припинення виплати їм допомоги з безробіття та інших видів допомоги. Це обумовлено у статтях 92, 149, 212 Виборчого кодексу України.

Нагадуємо, що державна служба зайнятості створює всі умови для того, щоб клієнти, котрі користуються її послугами, могли забезпечити себе гідною й легальною роботою. Для цього щоденно на сайті Львівського ОЦЗ (https://bit.ly/3muPnpx) та профілі Львівської обласної служби зайнятості у соціальній мережі «Фейсбук» (https://bit.ly/3Q6mptX) оприлюднюються свіжі вакансії, діє телеграм-канал ДЦЗ: «Робота зараз: Державна служба зайнятості»https://t.me/worknowdcz, де можна підписатися на розсилку вакансій за регіоном чи галуззю. Знайти прийнятні пропозиції роботи клієнтам допомагають посадовці базових центрів зайнятості чи філій ЛОЦЗ (контакти – за посиланнямhttps://bit.ly/3BMC4Yx), консультаційна підтримка – на телеграм-каналі Львівського ОЦЗ (https://t.me/DCZ_Lviv), а також за номерами телефонів гарячої лінії +380966825183або (032)2450545( у робочі дні).

Стрийський центр зайнятості

 

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту