Топ теми:

Нічого для жителів без жителів!

23 Квітня 11:46

Це один із принципів проєкту Ради Європи, який реалізовує інноваційну процедуру залучення громадськості до участі в ухваленні рішень органів влади. Громадська участь — це один із принципів функціонування та розвитку демократичного суспільства. На цей шлях у співпраці з Радою Європи стала і Стрийська міська рада.

Відбулася публічна онлайн презентація положення про громадські простори. Участь у ній взяли міський голова Олег Канівець, заступниця Голови Офісу Ради Європи Олена Литвиненко, заступник Стрийського міського голови Андрій Стасів та експерти Проєкту. Наступний крок — затвердження проекту депутатами Стрийської міської ради на найближчій сесії.

Отож, громадські простори — це парки, сквери, майдани, рекреаційні зони, місця відпочинку та інше. Шляхом обговорень, опитувань, громадських слухань буде обрано найкращий для жителів варіант реконструкції та будівництва обраного об’єкту. Стрий розпочав із відомої у місті “алейки”, проспекту Чорновола. Саме ця вулиця стане експериментальною, адже у цьому проєкті ми використаємо усю методологію, запропоновану експертами Ради Європи. Наступним проектом буде Майдан Незлежності. Очікуйте початок громадських обговорень.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту