Топ теми:

У Стрию Рада Європи проведе Академію громадської участі з впровадження Статуту Стрийської територіальної громади

2 Серпня 12:05

Які можливості мають мешканці Стрийської громади для участі в прийнятті рішень міською радою?

Саме на це та інші питання 5-6 серпня у м. Стрию експерти Ради Європи спільно зі Стрийською міською радою та БФ “Рідня” даватимуть відповідь на Академії громадської участі з впровадження Статуту Стрийської територіальної громади, а також допомагатимуть спільно з мешканцями напрацьовувати план розвитку громадянського суспільства у громаді.

До участі в заході запрошуємо жителів Стрийської громади, які зацікавлені брати активну участь в прийнятті рішень місцевою владою. Для цього достатньо лише заповнити наступну реєстраційну форму: https://forms.gle/4y1RJmaDgUm9Vhzo8 та очікувати листа-запрошення на захід.

Нагадаємо, що новий Статут Стрийської територіальної громади був прийнятий у партнерстві та за підтримки Офісу Ради Європи в Україні в межах проєкту “Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні” рішенням сесії №412 від 27 травня 2021 р. І є на сьогодні одним із найпрогресивніших таких документів в Україні. Зокрема Статут передбачає впровадження цілого пакету інструментів громадської участі таких як громадські слухання, загальні збори, місцеві ініціативи, громадський бюджет, положення про громадський простір та участь мешканців в його плануванні.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту