Топ теми:

Як втриматися на плаву на ринку праці?

14 Лютого 9:31

Загальновідомо, що найрізноманітніші ремесла існують ще від часу створення світу. Одначе під впливом науково-технічного прогресу та розвитку технологій дуже швидко одні професії зникають або ж трансформуються у більш сучасні, натомість появляються інші.

Тому, якщо ви бажаєте бути «в темі», придивіться, які види діяльності та сфери економіки нині є актуальними, перспективними, і робіть ставку саме на них! Але! Яку б ви професію не обрали, слід усвідомити просту істину: аби втриматися на плаву й залишатися конкурентоспроможним на ринку праці, треба постійно опановувати щось нове, займатися самонавчанням, систематично підвищувати кваліфікацію та професійний рівень. «Вчитися, вчитися і ще раз вчитися» – вислів, який приписують відомому історичному персонажу, за сучасних умов не втрачає свого значення!

Тож яку професію слід обрати, щоби не залишитися без роботи? Звісно ту, яка відповідає трьом параметрам: «хочу-можу-треба». Пройти відповідне тестування щодо професійного самовизначення можна як безпосередньо у центрах зайнятості, де фахівці охоче розтлумачать отримані результати, і в онлайн-режимі на порталі ДСЗ за посиланням https://myprofession.com.ua/ або http://profi.dcz.gov.ua/.

Окрім того, слід вивчати ситуацію на локальному ринку праці, добре орієнтуватися, кого саме шукають працедавці, які вимоги до потенційних працівників висувають. У цьому вам знову допоможуть спеціалісти служби зайнятості, адже вони, як ніхто інший, володіють інформацією про кадрові потреби фірм і компаній. А ще вони підкажуть, де можна здобути фах, який вас зацікавив, й усебічно обговорять важливу для вас тему.

До слова, дорослому населенню йти в ногу з часом допоможуть центри професійно-технічної освіти служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ), де можна наростити рівень професійних знань і вмінь або здобути новий, більш затребуваний на ринку праці, фах. Величезний вибір освітніх послуг не тільки сприятиме вашому професійному розвитку, а й дозволить отримати потрібні навички, стане, так би мовити, додатковим бонусом для успішного працевлаштування.

Самостійно ознайомитися з напрямами організації професійного навчання у ЦПТО ДСЗ можна за посиланнями:

Львівський ЦПТО ДСЗ http://profc.lviv.ua/

Рівненський ЦПТО ДСЗ https://www.cpto.rv.ua/

Одеський ЦПТО ДСЗ http://profcentre.odessa.ua/

Івано-Франківський ЦПТО ДСЗ http://cpto.if.ua/

Харківський ЦПТО ДСЗ http://osvita.khcz.gov.ua/

Сумський ЦПТО ДСЗ http://scptu.sumy.ua/

Дніпропетровський ЦПТО ДСЗ http://cpto.dp.ua/

Донецький ЦПТО ДСЗ http://doncpto.com.ua/

Полтавський ЦПТО ДСЗ http://cpto.pl.ua/

Луганський ЦПТО ДСЗ http://lcpto.ues.net.ua/

Херсонський ЦПТО ДСЗ http://www.khecpto.org.ua/

До слова, у 2021 році за скеруванням фахівців Львівської обласної служби зайнятості навчалося 5,0 тис. безробітних, з котрих 91% повернувся до трудової діяльності.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту