Топ теми:

Що може завадити успішному працевлаштуванню?

9 Травня 16:47

Передусім те, що багато хто не наважується на перекваліфікацію та вперто продовжує шукати роботу за фахом, який, на жаль, втратив актуальність. Спричинене це тим, що особа побоюється, що не зможе реалізувати себе у новій сфері. Однак можливості для навчання сьогодні надзвичайно великі, просто треба відважитися на рішучий крок. Доволі широкий перелік професій та програм підвищення кваліфікації пропонують центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Більш детально – https://bit.ly/3NuM54n).
Якщо ж роботу потрібно знайти дуже швидко, а термін навчання займає кілька місяців, то тоді знижуйте планку пошуку прийнятних пропозицій, погоджуйтеся на варіанти, де не потрібні знання, досвід роботи і т. д.
Шукаючи нову роботу, кожний прагне отримувати якомога більшу винагороду. Однак врахуйте, що у разі зміни сфери діяльності спершу вам можуть запропонувати не надто високу зарплату через відсутність відповідної практики. Додайте до цього ймовірність пониження на посаді і матимете ще один чинник, який гальмуватиме пошук роботи. Іншими причинами є страх помилитися або розчаруватися, намагання перечекати час нестабільності у своїй сфері, а також ейджизм з боку роботодавців. На щастя, з цим явищем можна активно боротися, а у разі потреби – звернутися за захистом у місцеве управління Держпраці (https://lviv.dsp.gov.ua/).
Ще одне: у вас значно зросте шанс знайти роботу з гідною зарплатою у разі наявності добрих знань зі сфери цифрової грамотності, володіння англійською чи іншими іноземними мовами, умінні логічно мислити, комунікувати, бути стресостійким. Для цього на популярних освітніх платформах є чимало загальних курсів і багато з них надали українцям безкоштовний доступ до своїх ресурсів, тож є чудова нагода розширити перелік умінь і навичок.
Звісно, пошук роботи під час війни, через яку економіка країни переживає не найкращі часи, завдання непросте. Однак немає нічого неможливого для того, хто справді шукає. Використовуйте ці поради, ознайомтеся з конкретними кроками, які допоможуть знати роботу (https://bit.ly/3p0qRBq), аналізуйте актуальні вакансії (https://lviv.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy), вивчайте пропозиції працевлаштування на Єдиному порталі вакансій (https://jobportal.dcz.gov.ua/), каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» (https://t.me/worknowdcz), звертайтеся до підрозділів обласної служби зайнятості (контакти – https://bit.ly/40jWW59) і фортуна вам усміхнеться!

Львівський обласний центр зайнятості

 

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту