Топ теми:

Безробітних будуть залучати до суспільно корисних робіт. Як це працюватиме на Львівщині?

13 Липня 16:28

В Україні офіційно зареєстрованих безробітних, яким не вдалось знайти роботу протягом місяця, тепер будуть залучати до суспільно корисних робіт. За це люди отримуватимуть офіційну мінімальну зарплату. Таке рішення озвучив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Для яких робіт скеровуватимуть людей – обиратимуть на місцях у кожній області.

До 30 календарних днів пошук роботи здійснюється з урахуванням освіти, заробітної плати за останнім місцем праці, досвіду набутого, загалом навичок, вмінь. Після 30 днів пошук роботи розширяється. Крім зазначених раніше додається пошук вакансій, які не потребують якихось кваліфікацій. Чи можливо і з первинним перенавчанням може бути. Це може бути від швачки до менеджера, продавця, касира. Де можна навчитись безпосередньо на робочому місці. Те, що зараз потрібно з урахуванням ринку праці.

Таке рішення щодо працевлаштування безробітних – це частина реформи всієї сфери зайнятості, повідомив на останньому засіданні уряду прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятись від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу в держави немає на це ресурсів. Всі мають або воювати і захищати батьківщину, або працювати на перемогу і для фронту”, — каже Денис Шмигаль.

Якщо людина двічі відмовиться від запропонованих вакансій у центрі у 30-денний період або після нього, тоді її знімуть із обліку центру зайнятості і, відповідно, припинять будь-які виплати.

Центр зайнятості

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту