Топ теми:

Львів ділиться історією успіху

18 Жовтня 19:30

Львівська міська рада та Львівське РВ Асоціації міст України розпочали унікальний проєкт, ціль якого передати досвід розвитку Львова. Першою громадою, яка отримала цінний кейс знань стала Стрийська. Протягом трьох днів представники Стрийської міської ради на чолі з міським головою, заступниками та профільними керівниками вивчали успішний досвід Львова у сфері медицини, культури, економіки та підприємництва, архітектури.

  • Перші надзвичайні враження отримали медики після відвідин Львівської клінічної лікарні швидкої меддопомоги. За півтора року новому гендиректору установи Олегу Самчуку вдалося здійснити справжню реформу системи. За цей час він відкрив 22 лікарняні відділення, розпочав операції з трансплантологіі органів та змінює ставлення громадськості до комунальних медичних закладів.
  • Зараз домінантною в стратегії розвитку Львова є культура. Бібліотеки і молодіжне середовище отримали нове сучасне дихання, трансформуючись під виклики часу.
  • Головний архітектор Львова Антон Коломейцев розповів про особливості меморіалу Пам’яті Героїв Небесної Сотні, про критерії розбудови та збереження давнього міста, а також про архітектурні конкурси, які відбуваються у місті.
  • Про необхідність громадських просторів та їх реалізацію на прикладі реконструкції вулиці Пекарської розповів радник мера Львова, директор КП «Інститут Просторового Розвитку» Олег Шмідт.
  • Долучилися стрияни і до відкриття нового індустріального парку поблизу Львова. Такі масштабні промислові центри необхідно створити і у Стрию, переконаний Андрій Садовий.
  • Львівський міський голова пригощав теплим какао і ділився багаторічним досвідом розбудови громади.
  • Відбулося кілька тематичних панелей на тему підтримки бізнесу, фермерських господарств та інформаційної політики.

Дякуємо колегам за щирість та знання, які ми отримали. Стрий не підведе.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту