Топ теми:

З 2023 РОКУ ПРИПИНЯЄТЬСЯ ВИПЛАТА ДЕЯКИХ КОМПЕНСАЦІЙНИХ ВИПЛАТ ЗА НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ З ДОГЛЯДУ

1 Грудня 11:51

– компенсаційна виплата непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I  групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку  (відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 26.07.1996 № 832, зі змінами)

– компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2004 № 558).

Вказана компенсація сьогодні надається у розмірі, що розраховувався у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Натомість Урядом передбачено наступна виплата за догляд:

– Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

Компенсація призначається фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, особам із числа членів своєї сім’ї, які спільно з нею проживають та пов’язані спільним побутом.

Розмір компенсації обчислюється як різниця між прожитковим мінімумом на одну особу в розрахунку на місяць, встановленим законом на 1 січня календарного року, в якому надаються соціальні послуги з догляду та середньомісячним сукупним доходом фізичної особи, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, за попередні шість місяців, що передують місяцю подання заяви.

Компенсація призначається на 12 місяців і виплачується щомісячно. Фізична особа, яка надає соціальні послуги, отримує тільки одну компенсацію незалежно від кількості осіб, за якими вона доглядає.

 

 

ВАЖЛИВО! Мешканці Стрийської територіальної громади, які і надалі планують здійснювати догляд, повинні до 1 січня 2023 року звернутися до управління соцзахисту за місцем проживання особи, за якою здійснюється догляд, щодо обрання нового виду компенсації.

 

Звернутися за більш детальною інформацією можна до управління соціального захисту населення Стрийської міської ради: вул. Незалежності, буд. 3.

 

Управління соціального захисту  населення

Стрийської міської ради

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту