Топ теми:

На території Стрийської ТГ триває формування батальйону Сил територіальної оборони

23 Лютого 19:51

На території Стрийської ТГ триває формування батальйону Сил територіальної оборони (командир батальйону, підполковник Олег Козак). На першому етапі територіальну оборону формують діючі контрактники, які пройшли російсько-українську війну на Сході. Наразі батальйон сформовано на 50% від необхідної кількості.

 

На другому етапі до лав територіальної оборони приймають контрактників у резерві. Ними можуть стати цивільні громадяни України віком від 18 до 60 років, які придатні за станом здоров’я. Звертатися потрібно до територіального центру комплектування за адресою місто Стрий, вул. Дрогобицька, 67. Контактна особа Тарас Соболевський (тел.0932048196). Третій етап – це добровольчі формування.

 

Довідка. Територіальна оборона України – це система загальнодержавних, воєнних і спеціальних заходів, що здійснюються у мирний час та в особливий період з метою протидії воєнним загрозам, а також для надання допомоги у захисті населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій. Підрозділи територіальної оборони можуть бути залучені для:

– організації оборони до прибуття військ або сил для ведення бойових дій;

– посилення охорони державного кордону;

– захисту населення, територій, довкілля та майна від надзвичайних ситуацій;

– забезпечення безперебійної роботи органів влади та військового управління;

– охорони важливих об’єктів та комунікацій;

– забезпечення тимчасової заборони або обмеження руху в районі бойових дій або надзвичайних ситуацій;

– забезпечення громадського порядку.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту