Топ теми:

Які переваги офіційного працевлаштування?

6 Липня 16:25

Державна служба зайнятості інформує: офіційне працевлаштування для найманого працівника – це гарантія його соціальних, економічних, трудових та інших прав. Передусім, працівник має право на:
• захист від незаконного звільнення;
– гарантований розмір заробітної плати (серед іншого: це доплати, надбавки, заохочувальні виплати);
– право на оплачувану відпустку, а також додаткову та без збереження заробітної плати, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами;
– на отримання надбавки за шкідливі та важкі умови праці (рівень надбавки визначається за результатами атестації робочих місць);
• безпечні умови та дотримання режиму праці;
– на отримання надбавки за нічні та вечірні зміни на виробничих підприємствах;
– оплату лікарняного у період тимчасової непрацездатності;
– право не працювати у вихідні та святкові дні;
– право на скорочений робочий день у передсвяткові дні;
– не залучатися до надурочних робіт без власного бажання;
– соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.
Заробітна плата офіційно працевлаштованого працівника, про яку щомісячно та в повному обсязі звітує роботодавець та з якої здійснюється сплата єдиного соціального внеску, забезпечує працівника повним соціальним захистом, гарантованим державою, а період роботи зараховується для стажу, який буде разом із розміром заробітної плати враховуватися під час нарахування пенсії.
Окрім того, офіційно працевлаштований працівник має право на усі додаткові виплати, що встановлені політикою компанії. До них належать бонуси, виплати при народженні дитини, одруженні, у разі смерті близьких родичів та інші. Деякі компанії пропонують чимало інших преференцій: наприклад, медичне страхування, харчування, проїзд, довіз на роботу та у зворотному напрямку працівників транспортом фірми, вивчення іноземних мов тощо.

 

Стрийська філія Львівського обласного центру зайнятості

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту