Топ теми:

Триває робота по налагодженню земельної документації парку Шевченка у Стрию

17 Березня 12:28

Один з найбільших запитів громадськості – реконструкція парку Шевченка у Стрию.

Це один із найстаріших парків Львівщини, оскільки відомості про нього збереглися з кінця XVIII ст. Сьогодні парк переживає не найкращі часи, однак без документації на землю приступити до обіцяних робіт не можливо. Ще до війни спеціалісти почали роботу над впорядкуванням земельної документації та зміни меж парку, адже є невідповідність земельної ділянки.

Довідка:

Природоохоронний статус Парку був відображений в рішенні виконавчого комітету Львівської обласної ради народних депутатів від 09 жовтня 1984 р., де вказана площа парку 20,0 га.
Наприкінці 2021 року були проведені обміри меж парку, де зафіксовано, що площа парку становить 16,1407 га.
Чому допущена помилка в документах 1984 року – невідомо. Та ця різниця у майже 4 га не дозволяє рухатись далі.

Наразі розроблено наукове обґрунтування щодо землі Інститутом екології Карпат НАН України, яке погоджене департаментом екології Львівської ОВА та направлене в Міністерство довкілля для подальшого погодження.

Після позитивного висновку, Стрийська міська рада клопопотатиме перед Львівською обласною радою щодо прийняття на сесії відповідного рішення про встановлення нових меж парку. Надалі необхідно буде розробити та затвердити проект землеустрою парку. Лише після цього можна буде розробляти проект з реконструкції парку Шевченка.

Робота триває. Все це технічні та подекуди бюрократичні моменти, які необхідно пройти.

На жаль, стан документації більшості об’єктів місцевого значення, з якими ми почали роботу в 2021 році, був незадовільний, тому починаємо саме з цього.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту