Топ теми:

У Стрию на фасаді школи №2 відкрили меморіальну дошку видатному краєзнавцю, педагогу, громадському діячу, почесному стриянину Михайлу Мандрику.

28 Травня 7:09

У відкритті пам’ятної дошки взяли участь його дружина та донька Дарія Припін та Ірина Пітулей, міський голова Олег Канівець, директор школи Володимир Красіцький, а також Василь Дмитришин, Зеновій Медюх та учні.

Михайло Мандрик видав 12 краєзнавчих та суспільно-політичних книг: «Стрийщина: шлях до волі», «Сторінки історії «Просвіти», «Вулиці міста Стрия», «Стрийський Народний дім», «Стрийська Бастилія» та інші. Окрім того писав вірші, сценарії, малював картини.

Йому належить ідея будівництва пам’ятника «Будителям», створення музейного комплексу «Борцям за волю України», музеїв «Просвіти» та «Січового Стрілецтва» в Аграрному коледжі.

Творча спадщина Михайла Мандрика – це значний внесок у майбутнє Стрийщини. На його книжках виховуватимуть не одне покоління стриян, які пишатимуться своїм краєм, знатимуть свою історію і шануватимуть своїх видатних земляків.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту