Топ теми:

Паркування у Стрию в правовому полі!

16 Серпня 14:00

З метою поліпшення стану організації дорожнього руху та вдосконалення паркування автотранспорту на території Стрийської територіальної громади, керуючись Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», ст. ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про дорожній рух», Законом України «Про автомобільні дороги», Постановою Кабінету Міністрів України «Про правила дорожнього руху», Постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 № 1342 «Про затвердження правил паркування транспортних засобів», рішенням Стрийської міської ради «Про Місцеві податки» від 12 червня 2019р. № 757 ,”Про затвердження положення про паркування транспортних засобів на території Стрийської територіальної громади” від 27 травня 2021р. №371, «Про внесення змін у додаток до рішення №5 від 03 грудня 2020 р. «Про внесення змін до структури апарату Стрийської міської ради та її виконавчих органів» від 29 квітня 2021р.№308, рішенням виконавчого комітету від 20 травня 2021р. №151 «Про положення про відділ інспекторів з паркування», в структурі управління житлово-комунального господарства створено відділ інспекторів з паркування.

Функціональні обов’язки інспекторів з паркування:
1. Інспектування вулиць на предмет виявлення порушення правил зупинки, стоянки, у тому числі не оплати вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування за кожну годину користування;
2. Здійснення фіксації порушень правил зупинки, стоянки, паркування, в тому числі несплату послуг паркування у режимі фотозйомки (відеозапису);
3. Встановлення особи, відповідальної за порушення правил паркування;
4. Розміщення на лобовому склі транспортного засобу повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності;
5. Внесення постанови по справам про адміністративні правопорушення за порушення стоянки та зупинки, правил паркування;
6. Внесення інформації про адміністративні правопорушення до відповідних реєстрів.

До вищевказаних нормативно-правових актів, рішень Стрийської міської ради та рішень виконавчого комітету, інспектори з паркування є посадовими особами,’ завданням яких є впорядкування паркування на території Стрийської ТГ та притягнення порушників у сфері паркування до адміністративної відповідальності, кошти від сплати штрафних санкцій зараховуються на рахунок бюджету Стрийської територіальної громади.
Рішенням виконавчого комітету «Про затвердження Порядку організації та проведення конкурсу з визначення суб’єктів господарювання – операторів паркування на території Стрийської територіальної громади» від 29 березня 2021р. № 97, визначено оператора з паркування «КП Ринок». Оператор– уповноважене комунальне підприємство або суб’єкт підприємницької діяльності (юридична особа, її філія (відділення, представництво), фізична особа-підприємець), якому на конкурсних засадах надано в користування спеціальну земельну ділянку, відведену для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів та на якому користувач здійснює оплату вартості послуг із користування майданчиками для платного паркування, відповідно до тарифу, визначеного рішенням виконавчого комітету від 17 червня 2021р. №189 «Про встановлення графіку роботи та тарифу на послуги з користування майданчиками платного паркування транспортних засобів для «КП Ринок». Одночасно оператор відповідно до рішення від 12 червня 2019р. №757 «Про місцеві податки» здійснює нарахування до місцевого бюджету податкового збору відповідно до ставки 0,03 відсотка мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного ) року за 1 кв.м. площі земельної ділянки за кожний день провадження діяльності за формулою, передбаченою ст.268-1 Податкового кодексу України.
Виконавчий комітет Стрийської міської ради відкритий для конструктивних пропозицій громадськості, щодо покращення організації дорожнього руху центральної частини міста та покращення сфери паркування.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту