Топ теми:

ЗАЯВА про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки детального плану території щодо внесення внесення змін в “Детальний план території для будівництва та експлуатації сонячної електростанції потужністю 15 МВт на території Підгірцівської сільської ради Стрийського району Львівської області”

20 Квітня 13:32

ЗАЯВА
про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки
детального плану території щодо внесення
внесення змін в “Детальний план території
для будівництва та експлуатації сонячної електростанції потужністю 15 МВт
на території Підгірцівської сільської ради Стрийського району Львівської області”

1. Замовник СЕО: Виконавчий комітет Стрийської міської ради Львівської області.
2. Вид та основні цілі документа державного планування, його зв’язок з іншими документами державного планування: Внесення змін до детального плану території щодо внесення змін в “Детальний план території для будівництва та експлуатації сонячної електростанції потужністю 15 МВт на території Підгірцівської сільської ради Стрийського району Львівської області, розробляється ТзОВ «Карпати Арх-Проект», на підставі рішення Стрийської міської ради від30.03.2023 р. №1709. Попередній детальний план території, затверджений розпорядженням голови Стрийської РДА від 05.12.2018р. №982.
Детальний план території визначає основні принципи і напрямки планувальної організації та функціонального призначення території, формування організації інженерно – транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою території проектування, захисту території від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони навколишнього природного середовища, охорони та збереження нерухомих об’єктів культурної спадщини.
Детальний план території, розробляється з метою:
– уточнення планувальної структури і функціонального призначення території та параметрів забудови земельної ділянки;
– містобудівні умови та обмеження;
– черговість та обсяги інженерної підготовки території;
– систему інженерних мереж;
– порядок організації транспортного і пішохідного руху;
– встановлення червоних ліній та ліній регулювання забудови;
– визначення всіх планувальних обмежень використання території, згідно з державними будівельними та санітарно-гігієнічними нормами.
3. Те, якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів): відповідно до умов для реалізації видів діяльності та об’єктів за межами населених пунктів, які матимуть значний вплив на довкілля, визначаються Схемою планування території області та району, відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Згідно зі ст. 24 ЗУ регулюється вибір, надання земельних ділянок та зміна функціонального призначення територій.
Територія сонячної електростанції потужністю 15 МВт,знаходиться на захід від села Підгірці, за межами населеного пункту. До обласного центру м. Львова, що знаходиться у північному напрямку від території – 79 км, міста обласного значення Стрий – 10 км.
Територія сонячної електростанції складається з шести земельних ділянок та розташована по обидва боки автодороги О141803 Стрий – Журавне. На північ від автодороги меліоративні канали та річка Жижава розділяють дану територію на 5 земельних ділянок, площею 18,85 га, на південь розташована 6-та земельна ділянка площею 6,99 га. Загальна площа сонячної електростанції потужністю 15 МВт за межами села Підгірці становить 25,85 га.
Внесення змін до детального плану території щодо внесення змін в “Детальний план території для будівництва та експлуатації сонячної електростанції потужністю 15 МВт на території Підгірцівської сільської ради Стрийського району Львівської області”, передбачається лише в південній частині, в межах 6-тої земельної ділянки, площею 6,9984га (4625385200:12:000:1013), на якій планується будівництва установки зберігання енергії модульного типу.
З північної сторони земельна ділянка обмежена автодорогою О141803 Стрий-Журавне, з південної сторони – меліоративним каналом зі смугою відведення, з заходу – річкою Зизава з прибережно-захисною смугою та магістральним нафтопровідом «Дружба» з охоронною зоною, зі сходу – меліоративним каналом та ставками ВАТ «Львівський облрибкомбінат» з прибережно-захисними смугами.
Територія, на яку розробляється детальний план території, спланована в ув’язці з прилеглими територіями, автомобільними проїздами і існуючим рельєфом.

4. Ймовірні наслідки:
а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення: в ході здійснення СЕО мають бути оцінені ймовірні наслідки реалізації проекту внесення змін до ДПТ. Зокрема, мають бути оцінені наслідки для таких складових довкілля: атмосферне повітря, водні ресурси, грунти, наслідки для здоров’я населення;
б) для територій з природоохоронним статусом: в межах детального планування відсутні території з природоохоронним статусом;
в) транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення: не спричинятимуть транскордонних наслідків на довкілля, у тому числі для здоров’я населення.
5. Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо документ державного планування не буде затверджено: згідно чинної містобудівної документації.
6. Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки: Основним критерієм під час стратегічної екологічної оцінки містобудівної документації є її відповідність державним будівельним нормам, санітарним нормам і правилам, вимогам чинного законодавства.
7. Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування: з метою поліпшення навколишнього природного середовища встановлюються санітарно-захисні зони від об’єктів, охоронні зони від інженерних мереж та червоні лінії вулиць.
8. Пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку: відповідно до вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».
9. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання:
Виконавчий комітет Стрийської міської ради: 82400, Львівська область, м. Стрий, вул. Шевченка, 71.
Офіційний веб-сайт: https://stryi-rada.gov.ua/
Ел. пошта: stryimvk@ukr.net
Тел. (03245) 52434

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» зауваження і пропозиції до заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки детального плану території щодо внесення змін в “Детальний план території для будівництва та експлуатації сонячної електростанції потужністю 15 МВт на території Підгірцівської сільської ради Стрийського району Львівської області” надаються у письмовій формі у строк, що не перевищує 15 днів з дня оприлюднення даної заяви.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту