Топ теми:

До відома керівників сільськогосподарських підприємств

2 Травня 11:53

Сільськогосподарські підприємства в трьохденний термін зобов’язані повідомляти виконавчий комітет, старостинські округи та пасічників про початок робіт з проведення захисту рослин. З метою недопущення загибелі бджіл та виникнення інших конфліктних ситуацій необхідно дотримуватись норм “Інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин”.

Нагадуємо, що відповідно до “Інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин” затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 № 338 виконавчим комітетом Стрийської міської ради рішенням № 96 від 29.03.2021 створено постійно діючу комісію із встановлення факту отруєння бджіл та затверджено положення про комісію.

Звертаємо Вашу увагу на те, що:

  • відповідно до пункту 6.1.5. «Державних санітарних правил транспортування, зберігання, та застосовування пестицидів у народному господарстві», затверджених Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 03.08.1998 року №1, всі роботи з пестицидами слід проводити в ранні ранкові (до 10) і вечірні (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках. Як виняток, допускається проведення обробок у денні години у похмурі і прохолодні дні з температурою навколишнього повітря нижче +10 град.С.
  • відповідно до пункту 6.1.7. завчасно, але не менше, ніж за дві доби до початку проведення кожної хімічної обробки, адміністрація господарств сповіщає населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об’єктів про місця, строки і методи застосування пестицидів. У період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи. відповідно до пункту 6.3.1. обприскування вентиляторними і штанговими обприскувачами допускається при швидкості вітру до 3 м/с (дрібнокрапельне) і 4 м/с (крупнокрапельне).
  • відповідно до пункту 6.3.4. зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500 м, при штанговому і гербігації дощуванням – 300 м. При обробці ентомофільних культур необхідно дотримуватись норм «Інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин» затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 № 338.
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту