Топ теми:

Як подати декларацію про майновий стан і доходи

10 Лютого 9:41

Стрийська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує громадянам, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати трьома способами, встановленими нормами Податкового кодексу України, в тому числі і в електронному вигляді.

Відтак, особи, які мають особистий кваліфікований електронний підпис, можуть скористатись сервісом Державної податкової служби України «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua). В розділі «ЕК для громадян» скориставшись закладкою «Податкова декларація про майновий стан і доходи» можна сформувати, заповнити та відправити до контролюючого органу таку декларацію.

 

У декларації платником заповнюються усі необхідні поля та графи. Використовуючи режим «Додатки», до головного документу додаються усі необхідні додатки, як затвердженої форми так і довільної («Документ довільного формату» F1360102). Слід зазначити, що завантаження документів у довільній формі (копій первинних документів) здійснюється файлом типу РDF, РNG або JPG, розмір файлу не повинен перевищувати 2,0 Мбт. По завершенню заповнення декларації необхідно перевірити алгоритм заповнення шляхом застосування режиму «перевірити».

 

Наступним кроком має бути збереження декларації (режим «зберегти») та ії підпис (режим «підписати»). І на завершення декларація надсилається (режим «відправити») до контролюючого органу. Звертаємо увагу, що даний сервіс надає можливість направити податкову декларацію до контролюючого органу з копіями первинних документів, в тому числі і для використання права на податкову знижку.

 

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту