Топ теми:

7 грудня — День місцевого самоврядування

7 Грудня 9:53
День місцевого самоврядування — професійне свято всіх, хто обраний народом до міських, сільських, обласних рад, кому делеговано розвивати народовладдя заради добробуту та комфорту життя громади.
Громадський лад — органічний для українців. Це була базова форма життя для українського селянства, для козацтва, які обрали особливу форму соціальної самоорганізації. Роки російського панування, більшовицького, комуністичного впливу ледь не стерли притаманні українцям (разом з українцями) принципи демократичної форми правління. Але ми зуміли повернути не тільки свою державність, а й давні управлінські устрої.
Винятковим це свято є і для Стрия. Адже ще 1431 року наше місто вперше здобуло Магдебурзьке право на самоврядування. Містян позбавили влади феодалів, які отримували право на землі у подарунок. Натомість міське управління почав здійснювати магістрат.
Сьогодні, особливо завдяки реформі децентралізації, набувають нових і вагомих значень поняття: громадська думка, влада народу, публічна інформація, доступна та відкрита рада. Тому, по праву, називаємо це свято — першим професійним святом об’єднаної громади.
Ми щиро вітаємо у цей день представників органів місцевого самоврядування, а також усю нашу велику громаду. Нас всіх об’єднує єдина мета — сильна і незалежна Стрийщина, де кожен відчуває себе достойним господарем на своїй землі. Віримо, що спільними зусиллями ми здобудемо усі свої мрії.
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту