Топ теми:

У Стрию запроваджують освітянське капеланство

19 Жовтня 16:34

Стрийська міська рада та Стрийська єпархія УГКЦ підписали меморандум про співпрацю у сфері освіти і виховання в закладах освіти Стрийської громади. Зріла духовність, християнські цінності та національно-патріотична свідомість – невід’ємні складники української освіти, які необхідно здобувати разом з церквою. Така ініціатива реалізовуватиметься вперше в Україні в межах Стрийської єпархії. Кожна школа матиме свого отця-капелана, члена Пасторально-освітнього інституту ім. о.О.Нижанківського. Духівник обов’язково з богословською освітою, а також перед служінням в школі проходитиме сертифікатний курс. Не гласно кожний навчальний заклад уже давно має свого улюбленого отця, однак зараз це буде офіційно, професійно та з відповідальністю. Капелани проводитимуть духовно-просвітницькі зустрічі з учнями, а при потребі – з педагогами та батьками. Також на запрошення дирекції можуть долучатися до освітніх процесів.

Як наголосив о.Роман Стойко, керівник Пасторально-освітнього Інституту, права на свободу віросповідання та інші права всіх учасників освітнього процесу не будуть порушені. Обов’язки освітнього капелана будуть регулюватися окремим договором з кожним навчальним закладом.

Преосвященний владика Тарас, Єпарх Стрийський, та голова Стрийської громади Олег Канівець своїми підписами дали старт цінному проєкту, який укріпить нашу освіту Божим словом. Дякуємо за співпрацю! З вірою у перемогу!

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту