Топ теми:

Українські видавці просять президента заборонити ввезення і розповсюдження видавничої продукції держави-агресора

18 Травня 8:46

9 червня 2022 року ВР України ухвалила Закон 2309-ІХ, розроблений спільно представниками громадянського суспільства, видавничої спільноти та влади, який:
– забороняє імпорт і розповсюдження видавничої продукції з росії та білорусі;
– передбачає видання книг в Україні мовою оригіналу або в перекладі на українську мову, мови ЄС чи корінних народів України;
– перекриває можливості ввезення видань антиукраїнського змісту.

Але донині закон лежить на столі Президента, а видавнича продукція держави-агресора і російський контрафакт і далі вільно продаються в Україні, підриваючи інформаційну безпеку держави й економічні підвалини українського книговидання, зазначають видавці.

“Зрозуміло, що в умовах війни Ви як глава держави й Верховний Головнокомандувач зайняті перш за все питаннями збройної відсічі агресору. Але ситуація, коли парламент, книжкова галузь і громадянське суспільство одностайні у підтримці Закону 2309-ІХ, і лише відсутність Вашого підпису дозволяє росії і далі руйнувати наш книжковий ринок, є незрозумілою і неприйнятною”, – йдеться у зверненні.

Щоб президент розглянув це питання українців просять підписати петицію – https://petition.president.gov.ua/petition/193132.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту