Топ теми:

Сьогодні, 9 листопада, в Україні відзначають День писемності та мови

9 Листопада 10:00
Скільки утисків і заборон зазнала наша Солов’їна, скільки геноциду пережили її носії. Але наша мова дана нам Богом! Це наша ідентифікація нації, тому завжди житиме і перемагатиме, як і наш народ! Говорімо українською, вивчаймо її, творімо культуру та історію українською, тому що перемога також буде на цій прекрасній мові!
Традиційно в це свято проводиться Всеукраїнський радіодиктант. Написати текст вдома може будь-хто. Потім лист з диктантом потрібно сфотографувати і протягом 9 листопада надіслати на спеціальну електронну адресу. Мета радіодиктанту — об’єднати людей навколо України в усьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу.
Авторка цьогорічного тексту — українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик, читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.
Отже, для того, щоб написати Радіодиктант національної єдності-2022, слід 9 листопада об 11:00 за київським часом увімкнути ту платформу, яка є для вас зручною:
Українське Радіо або Радіо Культура;
телеканал Суспільне Культура;
діджитал-платформи Суспільного: фейсбук-сторінку Суспільного та ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини;
додатки suspilne.radio або Дія.
Надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше, ніж 10 листопада.
Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту