Топ теми:

Стрияни вшанували 175-у річницю від дня народження видатного українського архітектора Василя Нагірного

29 Березня 15:00

До 175-ої річниці від дня народження видатного українського архітектора Василя Нагірного, у Львові за участі управління культури, молоді та спорту Стрийської міської ради та муніципального чоловічого хору «Каменяр» відбулися пам’ятні заходи.
Стрияни спільно вшанували земляка на Личаківському кладовищі, відвідали будівлі, які були зведені за проектами Нагірного та провели концерт. Лекцію про архітектора читала Наталія Філевич, директорка Фонду Нагірних.
Також до вшанування доєдналися гірняни, адже саме у селі Гірне народився видатний архітектор. Зокрема, о.Григорій Шептицький та учні дитячого ансамблю народно-духових інструментів.
Довідково:
ВАСИЛЬ НАГІРНИЙ (11.01.1848-21.02.1921) – видатний архітектор, спадщина якого налічує декілька сотень сакральних та інших будівель. Народився у селі Гірне, нині Грабовецько-Дулібівська громада. Кілька років навчався та проживав у Швейцарії. Після повернення на батьківщину активно влився у громадське життя Галичини та не полишав професійної діяльності. Створив майже 200 проектів церков, з них 8 на Стрийщині.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту