Топ теми:

Стрий прийняв з офіційним візитом делегацію голів територіальних громад Сумщини

29 Квітня 17:39
Україна єдина! Сьогодні Стрий прийняв з офіційним візитом делегацію голів територіальних громад Сумщини. Під час зустрічі з Стрийським міським головою Олегом Канівцем обговорили виклики сучасної війни та співпрацю між громадами в гуманітарній, соціальній та культурній сферах. Сумчани найперше подякували за наших галицьких військовослужбовців, які стали для їхнього місцевого населення прикладом відваги та мужності.
Також за ініціативи народного депутата України Андрія Кота представники Сумщини на території Стрийської громади провели спільну конференцію з головами громад Львівщини (приїхало 15 голів ОТГ). Мета – назватися громадами-побратимами, щоб допомагати та підтримувати регіони, які постраждали від війни. Не змогли приїхати у Стрий голови Охтирки, Тростянця та Краснопільська, однак через онлайн-зв’язок вони розповіли про найбільші проблеми, які зараз переживають їхні жителі. Зокрема, це необхідність будівельних матеріалів та реабілітація дітей, які постраждали внаслідок бойових дій. Сумчани назвали цю зустріч історичною, яка розвінчує ще один російський міф, що між сходом і заходом прірва. Ми єдині! Ми Українці! І у нас спільний ворог, який має згинути!
На завершення зустрічі делегатам провели екскурсію відновленим Підгорецьким палацом. Там гостям розповіли про гарну традицію цієї місцини – загадати бажання, взявшись за руки довкола 200-літнього унікального п’ятистовбурового платана. Бажання у всіх українців тепер одне на всіх.
Кілька підслуханих тез від гостей із Сумщини:
– ваші львівські хлопці без грама сумніву, найбільш вмотивовані та відважні;
– Україну роз’єднюють проросійська церква та російська мова;
– ми перестали бути москалями і стали бандерівцями;
– орки не пристосовані до цивілізації (крали пральні машини і не вірили, що для роботи їм потрібне водозабезпечення);
– орки мають патологічну ненависть до нового, красивого, відремонтованого (нищили нові будівлі, вимощену бруківку тощо).
Слава Україні!
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту