Топ теми:

Стрий в об’єктиві провокаторів

8 Листопада 12:35

У суботу під міською лікарнею скандальні блогери використали історію хворої на ковід жінки, щоб пропагувати свої антидержавні переконання. На їхню думку хвороби такої не існує і у ковідних лікарнях нема пацієнтів. Також блогери, які називають себе «вільними журналістами» організовують масові заходи проти вакцинації. Всі інші нісенітниці та імена самих активістів не називаємо, щоб не поширювати їхні ідеї, що несуть загрозу здоров’ю та життю населення.

Щодо ситуації із пацієнткою, яка випадково стала заручницею обставин. Жінка 75-ти років з міста Сколе з підозрою на ковід потрапила в інфекційне відділення Стрийської ЦМЛ. Після того, як у пацієнтки понизилася сатурація її перевезли в центральний корпус лікарні, де надають відповідну кисневу терапію. Жінка має обтяжливий діагноз і є інсулінозалежна. Зараз медики оцінюють її стан, як стабільно важкий.

Донька пацієнтки, втративши телефонний зв’язок з мамою, запідозрила найгірше і приїхала під лікарню, щоб побачити хвору. Привіз її сусід, який виявився «журналістом» і, який, очевидно, (не стверджуємо) покликав своїх «друзів».

Після резонансу з родичкою пацієнтки зустрілися керівники медичної сфери і у лікарні, і у міській раді. Крім того, дозволили зайти у палату та провідати хвору.

На жаль, державне фінансування ковідних лікарень не може покрити всі витрати на медикаменти та утримання медперсоналу. У Стрию в наявності завжди є базові ліки та, найголовніше, кисень. Залежно від перебігу хвороби, додаткові медикаменти доводиться купувати самотужки. Стрийська міська рада не стоїть осторонь, при потребі виділяє додаткові кошти та реагує на звернення, як медиків, так і пацієнтів.

Щоб ми могли ефективно реагувати на ваші звернення, просимо пацієнтів Стрийської ЦМЛ заповнити опитувальник за посиланням:

https://forms.gle/6znSFyebXtgqcVmP7

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту