Топ теми:

Стрийська делегація відвідала святкування 25-ї річниці перебування Святого Івана Павла ІІ в Закопане

8 Червня 11:52

Відбулася одноденна поїздка стрийської делегації до міста-побратима Закопане. Стриян запросили, як почесних гостей, на святкування 25-ї річниці перебування Святого Івана Павла ІІ в Закопане. Урочиста меса на стадіоні зібрала понад 90 єпископів католицької церкви та сотні віруючих містян. Під час відправи поляки неодноразово згадували про Україну і молилися за неї. Стрийський міський голова Олег Канівець у інтерв’ю польському телебаченню розповів про любов українців до Папи, про історичні дні перебування його в Україні і закликав світову спільноту підтримати наш народ у боротьбі за свободу.

Користуючись нагодою, делегація відвідала місцеву мерію, де спільно з керівництвом міста обговорили інвестиційну політику Закопане, яку може перейняти і Стрий. Також домовилися, що цього літа закопанці приймуть на оздоровчі канікули стрийських дітей і особливо радіємо, що в українських воїнів з’явиться ще один автомобіль, придбаний нашими друзями.

Необхідний пікап вже знайшли, збір коштів розпочався, тож сподіваємося, що невдовзі зможемо його відправити на передову. Дякуємо бургомістру Лешеку Дурулі та заступнику Томасу Філяру за співпрацю та підтримку. Стрияни цього дня зуміли також піднятися на найвідомішу вершину Закопане – Каспровий верх, щоб там замайорів синьо-жовтий стяг під вигуки Слава Україні!

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту