Топ теми:

Співпраця розпочалася. Стрийська міська рада та ТОВ «Німецько-українське підприємство «БІТ» підписали Меморандум про партнерство та співробітництво

17 Листопада 15:10

Голова Стрийської громади Олег Канівець та генеральний директор компанії Ігор Трушенко своїми підписами засвідчили готовність до спільних дій у намірах побудувати завод з переробки відходів. Знакова подія відбулася за сприяння Львівської облдержадміністрації.

Меморандум передбачає реєстрацію спільного Товариства, розробку детального плану території, погодження з громадськістю та депутатським корпусом проєкту землеустрою щодо передачі в оренду земельної ділянки та проєкту будівництва.

Нагадаємо, минулого місяця у Стрийській міській раді відбулася публічна презентація комплексу по переробці відходів на прикладі заводу у місті Бад-Кестріц (Німмеччина). Завод приймає та переробляє весь обсяг відходів територіальної громади та утворює біогаз для вироблення електричної та теплової енергії. А також виробляє органічне добриво.

Довідка:

Компанія «BIT GmbH» має практичний досвід реалізації більш ніж 350 проєктів в галузі традиційної та альтернативної енергетики, як авторизований партнер компаній «Siemens AG» та «EnBW AG» (Energie Baden-Württemberg AG, Німеччина). У партнерстві з компанією «WABIO» (Німеччина), на замовлення муніципалітетів країн Європейського Союзу, були спроектовані і побудовані кілька десятків заводів з біогазовими електростанціями потужністю від 1,5 МВт до 20 МВт на годину. НУП «БІТ» – як філія компанії BIT GmbH (Німеччина) в Україні, виконує повний комплекс робіт із впровадження проєктів в сфері поводження з відходами та відновлюваної альтернативної енергетики.
Відходи, які підлягають вторинній переробці, сортуватимуть та реалізовуватимуть за ринковими цінами. Тверді органічні побутові відходи, що розкладаються, використовуватимуть для виробництва біогазу. Залишок від процесу переробки органічних відходів – органічне добриво біогумус, використовуватимуть в аграрному секторі, реалізовуватимуть на внутрішньому ринку та на експорт. Полімерні відходи, які не сортують, також перероблятимуть. Використовуватимуть для цього термоліз, розпад хімічних сполук під впливом температур. Отримуватимуть при цьому так званий піролізний віск. Фактично це пічне паливо, яке можна використовувати для котелень. Компанія має можливість експортувати це пічне паливо на нафтопереробні заводи Європи, але, враховуючи вартість енергоносіїв, більшість громад переобладнують свої котельні і використовують саме це пічне паливо. Всі технології сертифіковані Європейським Союзом.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту