Топ теми:

Реформація шкільного харчування

23 Листопада 11:17

Управління освіти Стрийської міської ради розпочинає шлях до здорового та якісного харчування школярів.

Уже з нового року в дію вступлять перші зміни.

  • У двох школах міста стартує пілотний проєкт “Кейтерінгу” (приготування їжі за межами закладу і вчасна організація її доставки). Наразі участь у проєкті беруть школи №6 і №8, які розташовані поруч і мають необхідну електричну потужність та умови для встановлення спеціальних ліній роздачі, їх придбають за бюджетний кошт. Уже до кінця року визначиться переможець тендеру, який і надаватиме ці послуги.
  • Будуть визначені також опорні школи, по яких виконають проєктно-кошторисні документації для участі в конкурсі проєктів за програмою національної реформи шкільного харчування. Загалом для модернізації харчоблоків з державного бюджету на наступний рік буде виділено 1,5 млрд гривень.
  • Впровадження 4-тижневого меню за Клопотенком, яке складатиметься з 160 страв. Більше фруктів, овочів та м’яса, менше жиру, цукру та солі. Кухарі місцевих шкіл уже розпочали підготовку.
  • Впровадження системи НААСР, яка ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, які є визначальними для безпечності харчових продуктів. (Умови зберігання продуктів, які швидко псуються; дотримання санітарних норм та гігієни людей на кухні; облік всіх нормативів під час приготування їжі тощо.)
  • Платне харчування (крім пільгових категорій), де дитина має право вибору, яку страву обрати. Приватний підприємець, який надаватиме послуги дбатиме про якість та дотримання вимог, щоб учні та батьки були задоволені процесом шкільного харчування.
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту