Топ теми:

Як ФОП на загальній системі оподаткування отримати довідку про доходи за будь-який інший, ніж річний податковий період

8 Листопада 15:35

Стрийська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області  повідомляє, що відповідно до п. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу України фізичні особи – підприємці подають до контролюючого органу податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду та зазначають у ній авансові платежі з податку на доходи.

Проте, в разі необхідності отримання довідки про доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності, за інший період, ніж календарний рік, фізична особа – підприємець загальної системи оподаткування має право подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за інший, ніж річний податковий звітний період, – тобто, квартальну податкову декларацію.
Подання такої квартальна податкової декларації не звільняє підприємця від обов’язку подання податкової декларації у строки, встановлені для податкового звітного періоду згідно з вимогами п. 177.5 ст. 177 ПКУ (за результатами календарного року), та не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов’язання.

Контролюючий орган повинен видати довідку про доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності, не пізніше 15-ти днів з дня отримання заяви.

 

Стрийська ДПІ ГУ  ДПС у Львівській області

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту