Топ теми:

Нюанси заповнення податкової декларації з плати за землю

15 Березня 13:00

Який код КАТОТТГ зазначається у рядку 7, колонці 10 розд. І або колонці 11 розд. ІІ податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) з 2023 року? 

Форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 № 560 із змінами та доповненнями.

У разі наявності об’єктів оподаткування, що знаходяться на території адміністративно-територіальних одиниць, які входять до складу різних територіальних громад (відповідають різним кодам за КАТОТТГ адміністративно-територіальних одиниць), але ці адміністративно-територіальні одиниці обслуговуються одним відповідним контролюючим органом, кількість Декларацій відповідає кількості адміністративно-територіальних одиниць. КАТОТТГ – Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затверджений наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26 листопада 2020 року № 290 із змінами та доповненнями (далі – Кодифікатор) (примітка 1 до Декларації).

Згідно з примітками 9 і 13 до Декларації:

– у рядку 7 Декларації зазначається код за КАТОТТГ території територіальної громади, повноваження якої розповсюджуються на адміністративно-територіальні одиниці, на території яких розташовано(і) земельна(і) ділянка(и). За кожним таким кодом за КАТОТТГ складається окрема Декларація;

– у колонці 10 розд. І або колонці 11 розд. ІІ Декларації зазначається код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці, на території якої розташована(і) земельна(і) ділянка(и).

Згідно з додатком до Кодифікатора для позначення об’єктів використовуються наступні скорочення:

  1. «Перший рівень» – Автономна Республіка Крим, області, міста, що мають спеціальний статус;
  2. «Другий рівень» – райони в областях та Автономній Республіці Крим;
  3. «Третій рівень» – території територіальних громад в областях, територіальні громади Автономної Республіки Крим;
  4. «Четвертий рівень» – міста, селища міського типу, села, селища (населені пункти);
  5. «Додатковий рівень» – райони в містах (в тому числі, в містах, що мають спеціальний статус);
  6. «Категорія об’єкта», де:

«O» – Автономна Республіка Крим, області;

«K» – міста, що мають спеціальний статус;

«P» – райони в областях та Автономній Республіці Крим;

«H» – території територіальних громад (назви територіальних громад) в областях, територіальні громади Автономної Республіки Крим;

«M» – міста;

«T» – селища міського типу;

«C» – села;

«X» – селища;

«B» – райони в містах.

 

Стрийська ДПІ ГУ  ДПС у Львівській області

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту