Топ теми:

Застосування РРО або ПРРО при здійсненні розрахункових операцій є обов’язковим для підприємців – платників єдиного податку 2 – 4 групи

11 Травня 18:42

Стрийська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує суб’єктам господарювання, що застосування РРО або ПРРО при здійсненні розрахункових операцій є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку 2 – 4 групи. Реєстратори розрахункових операцій не є обов’язковими для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на І групі спрощеної системи оподаткування, або ж якщо вони здійснюють роздрібну торгівлю на території сіл, проте у такому випадку при здійсненні розрахункових операцій слід застосовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій.
Але таке звільнення не стосується тих підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами; такими фізичними особами – підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема, через Інтернет; або ж сільськими, селищними, міськими радами прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села РРО та/або ПРРО. У перелічених випадках застосування РРО/ПРРО є обов’язковим.
Нагадуємо, що ДПС пропонує суб’єктам господарювання безкоштовне програмне рішення для користувачів ПРРО, яке перетворює будь-який гаджет на касовий апарат. Наразі такий програмний РРО користується популярністю серед підприємців, адже має чималі переваги перед класичними. До таких переваг, в першу чергу, належить відсутність посередників (еквайєра, центру сервісного обслуговування), реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі, виключно електронний документообіг, безкоштовність програмного забезпечення від ДПС та ряд інших.
Звертаємо увагу, що з метою інформування платників податків з питань застосування ПРРО ДПС створено банер «Програмні РРО», що розміщений на вебпорталі ДПС за адресою: Головна/БАНЕР/Програмні РРО. Тут можна ознайомитись з нормативно-правовими актами, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, актуальними роз’ясненнями на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів ПРРО, презентаційними матеріалами тощо.
Керівництва користувачів безкоштовного програмного рішення ДПС для версій WEB, Android, iOS та Windows розміщені за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

 

Стрийська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту