Топ теми:

Декларування доходу від продажу авто

22 Лютого 8:43

Стрийська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує громадянам, що у разі продажу ними іншим фізичним особам протягом звітного (податкового) року двох чи більше об’єктів рухомого майна: легкового автомобіля, мотоцикла чи мопеда, дохід, отриманий платником, підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб (5 % і 18% відповідно). Зазначена норма визначена п. 167.2 ст. 167 Податкового кодексу України (далі – Кодекс). Натомість у разі продажу протягом року одного з об’єктів рухомого майна: дохід, отриманий продавцем від такої операції не оподатковується.

Додамо, що доходи, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб, паралельно є об’єктом оподаткування військовим збором за ставкою 1,5%.

Відповідно до п. 179.2 ст. 179 Кодексу податкова декларація не подається, якщо платник податку отримував доходи, зокрема від операцій продажу майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів із одночасною сплатою податку на доходи фізичних осіб, відповідно до розділу IV Кодексу. У інших випадках, платник податку, який при продажу транспортного засобу отримав дохід, що підлягає оподаткуванню, має подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи у обов’язковому порядку.

То ж будьте уважними, та не забудьте задекларувати свої доходи до 01.05.2022 року.

  Стрийська ДПІ ГУ  ДПС у Львівській області

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту