Топ теми:

Нові норми «бездимного» законодавства

1 Липня 9:25
З 11 липня 2022 року набувають чинності зміни до статті 13 Закону України №2899-IV щодо захисту населення від шкоди вторинного тютюнового диму, зокрема:
– забороняється відведення місць для куріння в приміщеннях підприємств та установ усіх форм власності;
– забороняється вживання тютюнових виробів, використання пристроїв для нагрівання тютюну у всіх визначених законом місцях, зокрема у закладах ресторанного господарства та приміщеннях підприємств (куріння тютюнових виробів, електронних сигарет, кальянів у визначених громадських місцях заборонено з 2012 року);
– сільські, селищні та міські ради у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці отримують повноваження постійно або тимчасово заборонити куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, тютюнових виробів без їх згорання та кальянів у додатково визначених ними місцях.
Куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено Законом, а також в інших місцях, передбачає накладення штрафу 51–170 грн. У разі повторного протягом року порушення штраф становить 170–340 грн.
Згідно з даними ВООЗ, глобальна тютюнова епідемія щороку вбиває понад 1 мільйон людей у світі та близько 13 000 українців, які не є курцями та помирають через хвороби, спричинені вторинним тютюновим димом. Турбота про здоровʼя – ваш вклад у перемогу України. Бережіть себе!

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту