Топ теми:

На території Стрийської громади триває комісійне обстеження природних джерел питної води

12 Серпня 9:35

Вчора у Стрийській громаді набуло резонансу повідомлення про непридатність до вживання води з джерел у селах Стрілків та Підгірці. Враховуючи громадську зацікавленість, інформуємо про перебіг робочого процесу дослідження якості води.

 

Згідно з протоколом №7 засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС від 20.06.22р. Стрийське районне управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області зобов’язало створити у громадах комісії для проведення комісійних обстежень, зокрема, підприємств централізованого та нецентралізованого питного водопостачання.

У Стрийській міській раді новостворена комісія одразу розпочала роботу. Більшість джерел уже пройшли перевірку, на початок наступного тижня ще запланований забір води у Стрілкові. Це стандартна процедура комісійних обстежень, згідно з результатами яких, якщо є зауваження, розробляються відповідні заходи для усунення відхилень у показниках води.

Тим часом лабораторний центр (Стрийський районний відділ ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ»), не дочекавшись офіційних результатів досліджень, які відбиралися комісійно, подав результати самостійно відібраних зразків, які неможливо ні підтвердити, ні спростувати. Ми чекаємо офіційних висновків комісії, тому утримуємося від будь-яких категоричних заяв. До того часу, для уникнення непорозумінь, рекомендуємо вживати питну воду із будь-яких природних джерел, кип’яченою.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту