Топ теми:

Комунальне підприємство «Стрийводоканал»: зміна вектору на успіх. 2022

22 Липня 8:45
Наприкінці 2020 року нові представники виконавчої влади у місті познайомилися з підприємством, що мало близько 12 млн грн заборгованості по заробітній платі, по енергоносіям та по кредитам. До всього ще й клопотанням екологічної інспекції рахунки водоканалу були заблоковані. Після аналізу фінансово-господарського звіту була розроблена дорожня карта для виведення підприємства з економічної кризи. Як результат, уже 2021 рік завершували без боргів та з чітким планом на оновлення.
Технічний стан — найважче питання, адже всі мережі прокладені у 60-70их роках минулого століття. У спадок отримали морально та фізично зношені не тільки мережі, а й водозабір та каналізаційні очисні споруди. Провели інвентаризацію: 26 свердловин і майже 9 км водогону із водозабору у селі Братківці до Стрия, які вже перенесли на карту громади. У кінці 2020 року було робочих всього 8 свердловин, зараз ми маємо вже 14, ще дві планують запустити до кінця цього року. Ліквідовані всі витоки по водогону, триває заміна старого енергозатратного обладнання на сучасніше, що дає змогу економити. Завдяки цій заміні вже вдалося зменшити споживання електроенергії до 30%. Зекономлені кошти спрямовують на нове обладнання. Великі сподівання на оновлення очисних споруд через воєнні дії знову змушені були поставити на паузу. Був готовий проєкт реконструкції ГКНС, підписаний договір з підрядником і навіть зроблені перші роботи. Однак війна внесла свої корективи, сподіваємося, невдовзі цю роботу зможемо продовжити. У найближчих планах також ліквідація всіх міських септиків, які не під’єднані до каналізаційних мереж, адже їх переповнення щоразу грозить екологічним лихом для мешканців.
Також триває активна робота у напрямку співпраці з абонентами. Оновлений сайт, створений електронний кабінет, як для населення, так і для юридичних споживачів, та впроваджується система дистанційного зчитування показників лічильників. Крокуємо до позитивних змін та віримо у нашу перемогу.
Посилання: https://youtu.be/OfM7PPPjozo
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту