Топ теми:

З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ ПРИПИНЯЄТЬСЯ ВИПЛАТА ВСІХ ВИДІВ ДЕРЖАВНОЇ ДОПОМОГИ, ЯКІ ПРОДОВЖУВАЛИСЬ АВТОМАТИЧНО НА ПЕРІОД ВВЕДЕННЯ ВОЄННОГО СТАНУ

14 Грудня 9:33

В зв’язку з внесенням змін 15.11.2022 року до постанови Кабінету Міністрів України № 214 від 07.03.2022 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану» з 1 січня 2023 року в автоматичному режимі виплата державних допомог ПРИПИНЯЄТЬСЯ.

Тому для призначення допомоги з 1 січня 2023 року мешканцям Стрийської територіальної громади, які мають право на будь який вид державної соціальної допомоги, а саме:

державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;

допомоги на дітей одиноким матерям;                     

допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;

допомоги на хворих дітей, яким не встановлено інвалідність;

щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу;

тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів;

тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату;

державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;

державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю,

необхідно звернутися з заявою та необхідним комплектом документів до управління соціального захисту населення Стрийської міської ради (при собі слід мати оригінали паспортів громадян України, ідентифікаційних кодів, свідоцтв про народження дітей, трудових книжок та ін.).

Звертаємо увагу, що допомога надається згідно норм чинного законодавства України, яке визначає механізм призначення за тим чи іншим видом допомоги.

(Допомога продовжується тільки тим особам, які проживають на території територіальних громад, включених до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Особам, які не проживають на території територіальних громад, включених до переліку, строк виплати державної соціальної допомоги продовжується до 31 грудня 2022 р. (включно).

Звернутися за більш детальною інформацією можна до управління соціального захисту населення Стрийської міської ради: вул. Незалежності, буд. 3.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту