Топ теми:

Досвід Польщі. Делегація зі Стрия взяла участь у заходах з відзначення 25-річчя територіальної реформи

5 Жовтня 16:32

Адміністративно-територіальний поділ в Україні відбувся у 2020 році. Досвід Польщі з 1999 року. Реформа була спрямована на розбудову та вдосконалення діяльності влади на місцях. Цьогоріч Ланцутський повіт (місто-побратим) відзначив чергову річницю реформи. На обговорення запросили і представників Стрийської громади. Марян Берник, секретар ради та Юлія Курилишин, заступниця начальника управління культури, молоді та спорту взяли участь у заході “25 років Ланцутського повіту – виклики, що минули, успіхи та плани на майбутнє”.
Також з цієї нагоди у Ланцуті відбулися урочистості. Срібні медалі достойникам від імені президента держави вручила віце-воєвода Йоланта Савицька. В своєму виступі пані Йоланта подякувала жителям міста Ланцута та Ланцутського повіту за безкорисливу допомогу Україні з початку російсько-української війни.
Щорічною премією від голови Ланцутського повіту Адама Кшиштоня – статуеткою святого Архангела Михаїла нагородили о.Вітольда Бурда за супровід процесу підготовки беатифікації родини Ульмів.
До слова, з 1 січня 1999 року на території Польщі розпочалась реформа, яка змінила адміністративний поділ країни. Стався перерозподіл між центральною та місцевою владами. Було впроваджено 3-рівневу структуру територіального поділу – воєводство, повіт, гміна, скоротивши одночасно й кількість воєводств з 49 до 16 з 315-ма самоврядними повітами.

 

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту