Топ теми:

Відкриття пам’ятника Героям Небесної Сотні та Героям АТО-ООС у Стрию

18 Жовтня 19:06

14 жовтня, у День захисників і захисниць України на території меморіального комплексу “Борцям за волю України” у Стрию урочисто відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні та Героям АТО-ООС.

Вшанувати пам’ять героїв прийшли міський голова Олег Канівець, народні депутати України Андрій Кіт та Олег Синютка, заступник голови ЛОДА Іван Собко, депутат обласної ради Всеволод Білас, рідні та побратими загиблих, громадськість.

Почесну місію зняти полотно з пам’ятника доручили учасникам Стрийської станиці “Пласт”. Чин освячення пам’ятника здійснив владика Богдан Манишин. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв та поклали до підніжжя пам’ятника живі квіти та гірлянди слави.

Міський голова Олег Канівець подякував усім, хто долучився до будівництва Меморіалу та ансамблю двох пам’ятників Героям Небесної Сотні та Героям АТО-ООС. Олег Канівець зазначив: “Ми прагнули відкрити ці пам’ятники саме на Покрову Пресвятої Богородиці — свята українського козацтва, день створення Української Повстанської Армії, у День захисників та захисниць України. Будівництво меморіального комплексу розпочалося у 2003 році за міського голови Василя Дмитришина, а будівництво пам’ятника Героям Небесної Сотні та загиблим воїнам АТО — у 2017 році за міського голови Романа Шрамов’ята. Це не дешевий пам’ятник. Він унікальний, адже є містком між поколіннями героїв. Нація, яка не пам’ятає минулого, не має майбутнього. Пам’ятаймо і тих, хто загинув, виборюючи Україні волю, і тих, хто утверджує і захищає Українську державу сьогодні. Важливо, щоб влада, армія і народ були єдині. Маємо робити усе від нас залежне, щоб наша армія була сильною. Щоб пам’ять про полеглих героїв засвідчила, що вони віддали життя недарма…”.

На віче виступили народні депутати України Андрій Кіт, Олег Синютка, голова райдержадміністрації Богдан Янко, голова районної ради Михайло Лучечко, голова ГО “Спілка учасників АТО Стрийщини” Юрій Драпалюк, голова ГО «Родин Героїв Небесної Сотні» Юрій Аксенин, скульптор Василь Ярич, мати загиблого героя АТО Марія Грицан, волонтер Володимир Кам’янка.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту