Як зберегти продукти і безпечно харчуватися в умовах тривалих відключень світла : поради від Держпродспоживслужби
1.Зробіть необхідний запас питної води та уточніть інформацію про найближчі до вашого будинку альтернативні джерела водопостачання (водорозбірні колонкитощо ). У разі надзвичайної ситуації органи місцевого самоврядування спільно з підприємствами питного водопостачання розробляють та затверджують спеціальні заходи на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру з метою забезпечення населення якісною питною водою.
2.При купівлі харчових продуктів у магазинах надавайте перевагу тим,що найменше втрачають якість без холодильника (сирокопчені ковбаси, молоко тривалого зберігання в тетрапакетах тощо).
3.Підготуйте запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання(хліб,печиво,бублики,консерви тощо).
4.Намагайтесь готувати харчові продукти в невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час.
5.Придбайте термопакети з холодоелементами, тримайте їх під рукою.
6.За можливості робіть запас гарячих напоїв у термосах.
7.При відключенні світла для збереження харчових продуктів у холодильнику намагайтесь рідше його відкривати . Також продукти можна зберігати на балконі. Враховуйте,що швидкопсувна продукція, як правило,зберігається при температурі + 4*С.