Топ теми:

У Стрию перебуває мандрівна фігура Пречистої Діви Марії з Фатіми

4 Травня 16:28

Мандрівна фігура Пречистої Діви Марії з Фатіми вже майже тиждень перебуває у храмі Успіння Пресвятої Богородиці у Стрию. Паломництво статуї з посланням з Фатімського санктуарію про припинення війни, мир і Божу любов розпочалося зі Львова. У Стрию фігура перебуватиме до 6 травня. За останні дні храм постійно відкритий для молитви, тисячі вірян вже приклонилися перед святинею.
Понад сто років тому протягом 1915-1917рр. у місті Фатіма (Португалія) відбулася серія об’явлень Пресвятої Богородиці трьом дітям. Тоді ж Мати Божа попередила світ про війну.
Статуя, яку ми сьогодні можемо бачити у нашому місті, є 13-ю копією статуї Фатімської Богородиці, що вшановується в каплиці, спорудженій на місці об’явлень. Її вирізьбили 1920 року зі слів с.Лусії (одна з трьох візіонерів).
Протягом цих днів у катедральному храмі щодня о 18.00 – дев’ятниця, о 18.45 – молебень до Богородиці та Вервиця з обходом довкола церкви.
У п’ятницю, 6 травня, в Успенській церкві о 13.30 Служба Божа, молебень та вервиця. Відтак, статуя повернеться до Львова.
На фото: віряни у храмі Успіння та муніципальний хор «Каменяр», який виконує духовні пісні біля статуї.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту