Топ теми:

У Стрию відбувся традиційний відпуст до Ліської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці

24 Липня 17:50
«Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво…» 🙏
У Стрию відбувся традиційний відпуст до Ліської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, яка знаходиться в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці.
Протягом двох днів, 22-23 липня, прочани молитовно просили заступництва та опіки Богородиці в часі війни. Розпочався відпуст в суботу Великою Вечірньою з Литією, яку очолив Преосвященний владика Тарас (Сеньків). Опісля, священники разом з представниками влади, військовими та вірянами, несучи попереду Чудотворну ікону, пройшли вулицями міста. Разом молились за перемогу України та воїнів, які захищають нашу землю від загарбників.
Завершився відпуст в неділю Архиєрейською Божественною літургією.
Довідково. Перші згадки про ікону Богородиці в м. Лісько (Польща) датуються 1570 роком. Лісько було великим відпустовим місцем. 25 січня 1946 року ікону перевезли до Стрия українцями-переселенцями з Польщі і вона знаходиться в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці. У 2000 році вперше був організований відпуст. У 2005-2007 роках Чудотворну ікону Ліської Матері Божої було відновлено. 24 травня 2014 року з благословення Папи Франциска ікона була коронована Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом.
Фото: Олег Ковердан
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту