Топ теми:

Сьогодні ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ

19 Травня 12:08

У цю пам’ятну дату згадуємо не лише тих, хто постраждав від тоталітарної системи, а також привертаємо увагу світу до трагічних подій, викликаних насильницьким насадженням комуністичної ідеології і закликаємо до відродження національної пам’яті.
Досі залишається невідомою точна кількість жертв тоталітарного режиму. На думку деяких фахівців, від початку 20-х і до кінця 80-х років XX століття в Україні заарештували майже 1,5 мільйона людей. Особливо жорстокі репресії відбувалися у 30-их. Розстріли, тюрми, каторги, заслання…. Науковці, письменники, селяни, діячі культури, вчителі…
Однією з найкривавіших стала ніч у Києві 19 травня 1938 року, коли у в’язницях НКВС було розстріляно 563 людини. Трагедія Биківні стоїть в одному ряду з такими злочинами, як Аушвіц, Бухенвальд, Дахау, Бабин Яр та Катинський розстріл.
Зараз, так само, як і сторіччя тому, росія застосовує репресії до українців на тимчасово окупованих територіях, незаконно тримає у тюрмах сотні політв’язнів. Ворог облаштовує катівні, проводить розстріли невинних людей без суду та слідства, влаштовує фільтрації та депортації для українців.
Не маємо права забути, не маємо права ні на мить опустити руки у боротьбі.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту