Топ теми:

Сьогодні, в День прапора, у Стрию урочисто відкрили та освятили рельєф Герою Івану Бараничу (Шкіперу)

23 Серпня 18:40

Дійство за участі родичів воїна, колег, шкільної родини, отців, міського голови Олега Канівця та заступників відбулося на подвірї Стрийської гімназії (колишня школа №8), яка тепер носитиме його ім’я.
Мистецьку роботу виконав у камені колишній учень цієї гімназії Любомир Сакалош. Відкриття рельєфу пам’яті Івану Бараничу пройшло доволі емоційно.
Добрими спогадами про Івасика поділились його перша вчителька та директорка гімназії.
Міський голова Олег Канівець подякував бабусі Івана Баранича за те, що виховала справжнього воїна, патріота та людину честі.
Нагадаємо, Іван Баранич – старший стрілець 1 десантно-штурмового батальйону. В ранньому дитинстві трагічно втратив обох батьків, вихованням онука займалися бабуся та дідусь. В лавах ЗСУ з червня 2021 року, до цього працював рятувальником у пожежно-рятувальній службі. Загинув за два дні до свого 28 річчя, під час виконання військового завдання поблизу селища Спірне на Донеччині.
Нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувач ЗСУ «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня, орденом «За мужність» ІІІ ступеня, орденом «За мужність” ІІ ступеня (посмертно).
Добрий, хоробрий, з чистою душею… Ти назавжди залишишся у нашій пам’яті та серцях. Герої не вмирають!

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту