Топ теми:

Стрий підписав угоду про співпрацю з італійською провінцією

15 Листопада 13:32

Розширюємо кордони міжнародної співпраці. Італія — одна з тих країн, що підтримує український народ у найскладніший час війни. Країна яка прихистила українських біженців та стала пліч-о-пліч з іншими європейськими державами у сприянні інтеграції України в НАТО та ЄС.

 

 

Делегація зі Стрийської міської ради на чолі з головою Олегом Канівцем перебувала з дводенним візитом в Італії. Стриян гостинно вітали у провінції Салерно. Francesco Morra, що представляв президента провінції Franco Alfieri, засвідчив готовність до співпраці зі Стрийською громадою у галузях освіти, туризму, підприємництва, сільського господарства, охорони здоров’я, соціальної та молодіжної політики. Дружні переговори завершились домовленістю про укладання договору про співпрацю.

 

 

Ще одна результативна зустріч відбулася у муніципалітеті провінції Авеліно в італійському регіоні Кампанія, куди делегація прибула на офіційне запрошення. Олег Канівець підписав угоду про співпрацю з президентом провінції Rizieri Buonopane. Засвідчила законність договору пані префект Паола Спена, представниця державної влади. Президент Buonopane закликав своїх колег через Асоціацію провінцій наслідувати їхньому прикладу, оскільки Україна є надійним партнером і співпраця додасть цінностей обом сторонам. Олег Канівець зазначив, що шляхом укладання таких угод українське місцеве самоврядування сприятиме вступу України в ЄС.

 

 

Дякуємо за довіру італійським колегам. Ми цінуємо нашу дружбу та сподіваємося на перспективне співробітництво.
Дякуємо депутатці Стрийської міської ради Олесі Шакало-Ольшанецькій за активну роботу, а також друзям Оксані Библів, Тетяні Джіновезе, Степану Шепітчаку, Мікелє Реа та Вінченсо Палумбо за сприяння в комунікації. Підписання угод відбувається за підтримки українців, що давно проживають в Італії, зокрема, організації Ucraini Irpini A.P.S.
Попереду багато планів! Працюємо над реалізацією.

 

 

Члени Стрийської делегації: голова Олег Канівець, заступник голови Андрій Стасів, депутати міської ради Олеся Шакало-Ольшанецька, Мирослав Карпінський, Орест Йосипчук.

 

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту