Топ теми:

До уваги керівникам сільськогосподарських підприємств!

8 Березня 9:59

Шановні колеги! Розпочалися весняно-польові роботи. Використовуючи кожну погожу днину Ваші підприємства приступили до весняного догляду за посівами озимих культур. З метою недопущення виникнення соціальної напруги, запобігання отруєння людей і забруднення навколишнього середовища звертаємо Вашу увагу на те, що:

  • відповідно до пункту 6.1.5. «Державних санітарних правил транспортування, зберігання, та застосовування пестицидів у народному господарстві», затверджених Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 03.08.1998 року №1, всі роботи з пестицидами слід проводити в ранні ранкові (до 10) і вечірні (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках. Як виняток, допускається проведення обробок у денні години у похмурі і прохолодні дні з температурою навколишнього повітря нижче +10 град.С.
  • відповідно до пункту 6.1.7. завчасно, але не менше чим за дві доби до початку проведення кожної хімічної обробки, адміністрація господарств сповіщає населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об’єктів про місця, строки і методи застосування пестицидів. У період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи.
  • відповідно до пункту 6.3.1. обприскування вентиляторними і штанговими обприскувачами допускається при швидкості вітру до 3 м/с (дрібнокрапельне) і 4 м/с (крупнокрапельне).
  • відповідно до пункту 6.3.4. Зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500 м, при штанговому і гербігації дощуванням – 300 м.
    Скеровуємо Вам для використання в роботі витяг з «Державних санітарних правил транспортування, зберігання, та застосовування пестицидів у народному господарстві»» та вимагаємо при використанні пестицидів дотримуватись норм вищенаведеного документу і у встановлені терміни попереджати виконавчий комітет міської ради та мешканців громади про терміни запланованих заходів.
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту