Топ теми:

Що чекає підприємців за невидачу фіскального чеку

15 Серпня 10:23

У рамках дії Закону України №3219 від 30.06.2023 року уже з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО).
Фахівці Стрийської ДПІ роз’яснюють підприємцям усі нюанси використання касових апаратів, у тому числі й програмних.
Згідно із Законом України №1017-ІХ від 01.12.2020 року, застосування РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках з покупцями стало обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім спрощенців першої групи, ще з 1 січня 2022 року.
Однак, за період з 1 січня 2022 до 1 жовтня 2023 року, у зв’язку з війною, уряд прийняв рішення не застосовувати фінансової відповідальності за порушення закону щодо застосування РРО до усіх суб’єктів господарювання, окрім тих, що здійснюють продаж підакцизних товарів, валютних цінностей або ж працюють у сфері азартних ігор.
Представники бізнесу можуть самі обирати, який тип касового апарату використовувати – класичний РРО чи програмний. ДПС також пропонує до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.
Законом №3219 передбачено відсутність відповідальності за порушення щодо застосування РРО для платників, які провадять діяльність на прифронтових територіях чи територіях можливих бойових дій, крім реалізації з порушенням підакцизних товарів.

Стрийська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту