Топ теми:

Пам’яті Артура Лі

16 Серпня 15:36

Сьогодні із сумом згадуємо ще одну дату. 16 серпня 2014 року захисники Луганського аеропорту, серед яких був і наш земляк, сержант Артур Лі, внаслідок обстрілів з РСЗВ «Град» віддали своє життя за Україну. Разом з Артуром загинуло ще дев’ятеро побратимів з 80-ї аеромобільної бригади.

 

У Ходовичах сьогодні традиційно вшанували пам’ять Артура Лі спільною молитвою.

 

Герой народився в Узбекистані, закінчив школу в селі Ходовичі Стрийської ТГ. Після навчався у ВПУ № 8. Входив до складу Львівського обласного осередку Федерації фрі-файту (український варіант контактних єдиноборств), був провідним спортсменом та тренером. З 2013 року проходив військову службу за контрактом у 80-ій окремій аеромобільній ордена Червоної Зірки бригаді Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. З початку військових дій на сході його направили в зону АТО. Загинув під час обстрілу терористами села Красне Краснодонського району Луганської області. Похований у селі Ходовичі.

 

За особисту мужність і героїзм посмертно відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня та нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» .

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту