Топ теми:

Норвезька рада у справах біженців в Україні запрошує до співпраці активістів

18 Грудня 16:12

Норвезька рада у справах біженців в Україні (NRC) запрошує до співпраці активістів (параюристів), що бажають розвиватися та допомагати внутрішньо переміщенних особам та вразливим жителям свого регіону дізнаватися більше про їхні права.

Чим займається параюрист?
Головною ідеєю активності параюриста є сприяння у наданні правових сервісів з урахуванням пріоритетів надання правової допомоги у регіоні, запитів, досвіду роботи, освіти, ділових якостей тощо. Зокрема, ми очікуємо, що параюрист зможе сприяти:
• підвищенню обізнаності населення про програму «Інформування, консультування та надання правової допомоги» NRC, сприяти у розміщенні правових матеріалів, комунікації з органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями та спілками;
• перенаправленню населення до фахівців програми «Інформування, консультування та надання правової допомоги» NRC або інших надавачів гуманітарної допомоги та соціальних сервісів;
• проведенню групових інформаційних сесій для внутрішньо переміщених осіб, які спрямовані на розуміння їх прав та можливостей, відповідно до наданих скриптів працівниками програми «Інформування, консультування та надання правової допомоги» NRC.

Хто може стати параюристом?
Громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, є дієздатними та добровільно виявили бажання надавати допомогу, підтримують і розділяють місію, бачення та цінності програми «Інформування, консультування та надання правової допомоги» NRC.

Скільки часу займатиме волонтерська діяльність?
Організатори проєкту очікують, що параюристи витрачатимуть на волонтерську діяльність 1–3 години на тиждень або не менше 4-х годин на місяць.

Як стати параюристом?
Для того, щоб подати заявку на участь у програмі «параюрист», необхідно:
1. Звернутися за телефоном +38 (067) 829 44 25 або на електронну пошту Olena.kuzmych@nrc.no;
2. Заповнити форму кандидата за активним посиланням https://ee.kobotoolbox.org/x/YgxEPhsF;
3. Пройти співбесіду з кваліфікованими працівниками програми «Інформування, консультування та надання правової допомоги» NRC
4. Приймати участь у навчальних актівностях та обміні досвідом з однодумцями з інших населенних пунктів

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту