Топ теми:

До уваги ВПО

23 Жовтня 14:40

Управління соціального захисту населення Стрийської міської ради повідомляє про те, що Кабінетом Міністрів України внесено зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особамвід 20 березня 2022 р. № 332(в редакції постанови Кабінету Міністрів Українивід 11 липня 2023р. №709), а саме:

  • Починаючи з 1 серпня 2023 р. проводиться перевірка фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб територіальними органами Нацсоцслужби.
  • Особу попереджуватимуть про перевірку не менш як за два календарних дні до її проведення телефоном або за допомогою іншого доступного засобу зв’язку. Якщо особа повідомила про свою відсутність у зв’язку з перебуванням у родичів або у відпустці тощо, перевірка відкладається на два тижні.

Підставами для проведення перевірки є:

  1. Інформація з Єдиної системи про те, що особа стала на облік внутрішньо переміщених осіб в межах однієї територіальної громади;
  2. Повідомлення органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, громадських об’єднань, фізичних осіб про зміну фактичного місця проживання/перебування отримувача.

При відсутностіособи за її фактичним місцем проживання/перебування посадові особи, складають відповідний акт та у день проведення перевірки інформують особу, про необхідність у строк до 14 робочих днів прибути до органу соціального захисту населення за місцем перебування на обліку для проходження ідентифікації.

У разі наявності обґрунтованих причин відсутності отримувача за місцем проживання/перебування протягом 30 календарних днів після проведення перевірки отримувач подає органу соціального захисту населення заяву про поновлення виплати допомоги з підтвердними документами (службового відрядження, оздоровлення дітей, стажування, навчання, лікування, реабілітації, хвороби особи, смерті членів її сім’ї та родичів, догляду за хворою дитиною віком до 18 років, відвідування закладів охорони здоров’я, судових та правоохоронних органів, через які особа не за власним бажанням могла бути відсутньою за місцем проживання/перебування).

Якщо отримувач протягом 30 календарних днів після проведення перевірки не прибув до органу соціального захисту населення, орган соціального захисту населення приймає рішення про тимчасове припинення надання допомоги з наступного місяця.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту