Топ теми:

ВИЯВЛЕННЯ ПОРУШЕНЬ, ПОВ’ЯЗАНИХ З ПРОДАЖЕМ АЛКОГОЛЮ

17 Січня 16:43

Продаж підакцизних товарів, незалежно чи це алкоголь, чи тютюнові вироби, чи пальне, може здійснюватись тільки за наявності відповідної ліцензії.
Згідно з правилами торговельного обслуговування суб’єкти господарювання повинні забезпечити розміщення ліцензії відповідно до встановлених законодавством вимог.

Серед підстав для анулювання ліцензії, зокрема, є:
встановлення факту торгівлі алкогольними напоями без марок акцизного податку;
встановлення факту здійснення роздрібної торгівлі через реєстратори розрахункових операцій (книги обліку розрахункових операцій), які не зазначені в ліцензії.

Суб’єкти господарювання при торгівлі алкогольними напоями зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО з обов’язковою видачею споживачу у паперовій та/або електронній формі фіскального касового чека на повну суму покупки.
У фіскальному касовому чеку обов’язково повинно бути відображено цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер марки акцизного податку).

Акцизний податок з роздрібного продажу пива, алкогольних напоїв зараховується до бюджету адміністративно-територіальної одиниці, на території якої розташовані пункти продажу підакцизних товарів.
Звертаємо увагу суб’єктів господарювання на встановлену законодавством відповідальність за повноту декларування акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

Важливу роль для забезпечення повноти наповнення бюджету громади від декларування та сплати акцизного податку відіграє активна позиція жителів громади щодо легалізації бізнесу.
Пам’ятайте, що саме фіскальний чек підтверджує легальність придбаної підакцизної продукції. Також фіскальний чек приймається як доказ факту продажу у разі придбання споживачем товару неналежної якості.
Покупці можуть перевірити дійсність отриманих фіскальних чеків у реєстрі «Пошук фіскального чека». Даний сервіс працює на сайті ДПС у відкритій частині Електронного кабінету за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check
Перевірити марку акцизного податку можна за допомогою електронного сервісу «Пошук акцизної марки» за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark

Шановні мешканці громади! Якщо Вам відомо про факти торгівлі підакцизними товарами без наявності ліцензій, про здійснення торгівлі алкоголем через реєстратори розрахункових операцій, які не зазначені в ліцензії, про продаж алкогольних напоїв без марок акцизного податку, про факти видачі чека невстановленої форми або відмови у видачі фіскального чека та про інші порушення у сфері торгівлі алкоголем, Ви можете скерувати відповідне звернення до Головного управління ДПС у Львівській області за адресою: 79003, м.Львів, вул.Стрийська, 35, або на e-mail: lv.zvernennya@tax.gov.ua

 

Інформаційний матеріал підготовлено
службою з питань торгівлі, побутового обслуговування
та захисту прав споживача виконавчого комітету Стрийської міської ради

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту