Топ теми:

ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ТА ПРОДОВОЛЬЧОЇ ТОРГІВЛІ!

13 Травня 15:31

ВИКОНАННЯ ЗАХОДІВ ПРОФІЛАКТИКИ

ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ

 

За інформацією Стрийського районного відділу ДУ «Львівський обласний Центр Контролю та Профілактики хвороб МОЗ України» у квітні 2022 року на території м.Стрия та Стрийського району виникла особлива епідемічна ситуація щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та сальмонельоз.

Серед тих, хто хворіє, є чимало внутрішньо переміщених осіб.

Більшість інфікованих – діти.

У вогнищах, що реєструвались по первинних повідомленнях, ймовірними факторами інфікування стали харчові продукти. Поряд з харчовим фактором передачі задіяний контактно-побутовий шлях.

З метою зниження росту захворюваності на гострі кишкові інфекції і недопущення виникнення спалахів інфекційних захворювань, з метою недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації в місцях масового проживання тимчасово переміщених осіб та в зв’язку з настанням весняно-літнього сезону просимо керівників підприємств ресторанного господарства та продовольчої торгівлі забезпечити виконання заходів, спрямованих на профілактику гострих кишкових інфекцій.

Нагадуємо, що керівники підприємств ресторанного господарства та продовольчої торгівлі зобов’язані:

-забезпечити дотримання відповідних умов зберігання, транспортування та реалізації харчових продуктів, продовольчої сировини;

-забезпечити дотримання технологічних режимів виробництва продукції при виготовленні продукції власного виробництва;

-забезпечити проведення виробничого контролю якості та безпечності продукції, що виготовляється та реалізується для населення відповідно до вимог ДСП 4.4.5.078:2001;

-забезпечити підприємства питною водою гарантованої якості та провести профілактичне очищення і дезінфекцію вододжерел, резервуарів чистої води та водонапірних ємностей;

-створити на підприємствах необхідний запас миючих і дезінфікуючих засобів, які дозволені до використання Міністерством охорони здоров’я України;

-забезпечити проходження працівниками харчових об’єктів періодичних медичних оглядів відповідно до складених списків згідно з вимогами законодавства.

Служба з питань торгівлі, побутового обслуговування та захисту прав споживачів.

 

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту