Топ теми:

До уваги мешканців Стрийської територіальної громади

28 Червня 15:31

Щодо продовження виплат деяких державних соціальних допомог на період дії воєнного стану

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 року № 214 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану» до 01.07.2024 р. продовжувалася виплата нижче вказаних допомог, які були призначені раніше:
 допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
допомоги на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет 1 типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність;
державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю;
тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме.
Згідно листів Міністерства соціальної політики України від 11.03.2024 р. №5827/0/2-24/56 та від 23.05.2024 р. № 12833/0/2-24/56 не підлягають масовому автоматичному продовженню строку виплати зазначені допомоги, у яких закінчився термін призначення допомоги під час воєнного стану, та які з 24.02.2024 року зверталися за вказаними допомогами. Крім того, строк виплати допомог припиняється по місяць виповнення дитині 18 років включно.
Звертаємо увагу, що державна соціальна допомога особам з інвалідністю призначається на весь строк інвалідності, встановленої МСЕК, а на дітей з інвалідністю віком до 18 років державна соціальна допомога призначається на строк, зазначений у медичному висновку про дитину з інвалідністю, який видається відповідно до Порядку видачі медичного висновку про дитину з інвалідністю віком до 18 років, затвердженого МОЗ. Тому, особам з інвалідністю або їх законним представникам необхідно звернутися до медичних закладів з питання продовження інвалідності.
У випадках, коли отримувачам державних соціальних допомог буде припинено їх виплату, просимо звернутися із заявами та необхідним пакетом документів для призначення вказаних допомог на наступний термін до управління соціального захисту населення Стрийської міської ради (при собі слід мати оригінали паспортів громадян України, ідентифікаційних кодів, свідоцтв про народження дітей, трудових книжок та ін.).
Звертаємо увагу, що допомога надається згідно норм чинного законодавства України, яке визначає механізм призначення за тим чи іншим видом допомоги.
Звернутися за більш детальною інформацією можна до управління соціального захисту населення Стрийської міської ради: вул. Незалежності, буд. 3.

Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту